PONIEDZIAŁEK 20.01.
PONIEDZIAŁEK 20.01.
ŚNIADANIE
PIECZYWO MIESZANE I GRAHAM Z MASŁEM, POWIDŁAMI, TWAROŻEK, POMIDOR,
HERBATA LIPOWA
OBIAD
KREM POMIDOROWO-PIETRUSZKOWY (alergeny: seler), RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYM JABŁUSZKIEM,
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM
PODWIECZOREK
KASZKA MANNA Z/LUB SOKIEM MALINOWYM, JABŁKO, HERBATA Z MIĘTĄ
WTOREK 21.01.
ŚNIADANIE
PIECZYWO RAZOWE Z MASŁEM, ŻÓŁTYM SEREM, PARÓWECZKA CIELĘCA, PAPRYKA CZERWONA, KAWA ZBOŻOWA Z MLEKIEM LUB HERBATA,
OBIAD
PODWIECZOREK
BISZKOPTY, ANDRUTY, JABŁKO, KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM
ŚRODA 22.01.
ŚNIADANIE
PIECZYWO MIESZANE
Z MASŁEM, PASZTETEM, OGÓRKIEM KISZONYM, POMIDOREM,
HERBATA Z MIĘTĄ
OBIAD
ZUPKA JARZYNOWA (alergeny: seler), PULPETY W SOSIE KOPERKOWYM, KUSKUS, MARCHEWKA JUNIORKA (alergeny: gluten, jaja),
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM
PODWIECZOREK
PŁATKI RYŻOWE NA MLEKU
Z MANGO,
HERBATA OWOCOWA
CZWARTEK 23.01.
ŚNIADANIE
PIECZYWO MIESZANE, GRAHAM Z MASŁEM, HUMUS Z CIECIERZYCY, SUSZONYCH POMIDORÓW, NATKI PIETRUSZKI, POMIDOR, HERBATA ROOIBOS
OBIAD
KRUPNICZEK (alergeny: gluten, seler), MAKARON KOKARDKI Z SOSEM ŚMIETANOWO-BROKUŁOWYM Z KURCZAKIEM (alergeny: gluten),
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ
PODWIECZOREK
CIASTO – MURZYNEK Z POWIDŁAMI, JABŁKO, HERBATA Z MELISY
PIĄTEK 24.01.
ŚNIADANIE
PIECZYWO RAZOWE Z MASŁEM, PASTĄ JAJECZNĄ ZE SZCZYPIORKIEM, POMIDOREM, DŻEMEM TRUSKAWKOWYM,
KAKAO/HERBATA MIĘTOWA
OBIAD
KREM KALAFIOROWY (alergeny: seler), SZARE KLUSKI Z CEBULKĄ, KAPUSTA KISZONA ZASMAŻANA (alergeny: gluten, jaja),
WODA PRZEGOTOWANA Z CYTRYNĄ I IMBIREM
PODWIECZOREK
BUŁKA WIELOZIARNISTA
Z MASŁEM, RZODKIEWKĄ, JABŁKO,
KAWA ZBOŻOWA Z/LUB MLEKIEM